Sommige berichten maken je stil. Zo ook het bericht van Irene B. die ons via WhatsApp vertelde over haar auto ongeluk.

Het is 2 augustus 2018, wanneer Irene met haar auto over de snelweg rijdt. Ineens gaat het fout. Irene krijgt met een snelheid van 120 kilometer per uur een klapband. 

Ongeval DogtagEen wijkagent, welke per toeval achter haar op de snelweg rijd ziet hoe de auto van Irene van de weg raakt, diverse keren over de kop slaat en pas 50 meter verder  tot stilstand komt. Van de auto is weinig over en Irene raakt al snel haar bewustzijn kwijt. 

Politie, brandweer, ambulance en zelfs een traumahelikopter worden opgeroepen om met de hoogste prioriteit hulp te verlenen. Irene is niet aanspreekbaar en de hulpdiensten moeten alles op alles zetten om haar leven te redden. 

In het ziekenhuis krijgt Irene van de hulpverleners die ter plaatse eerste hulp hebben verleend te horen dat zij dankzij de Dogtags welke om haar nek hingen haar leven hebben kunnen redden. Op haar dogtags stonden diverse allergieën voor medicatie vermeld. Ook stond op haar 4 dogtags dat zij geen MRI scan mag hebben in verband met haar medische situatie. 

Irene heeft na haar ongeval nieuwe dogtags bij ons besteld met nieuwe medische informatie. Zij heeft hierbij ook gevraagd dit artikel te schrijven omdat zij graag anderen wil aanmoedigen medische gegevens, goed zichtbaar bij zich te dragen. Zelf droeg zij de ketting met 4 dogtags maar liefst 4 jaar lang zonder ze nodig te hebben. Tot die ene dag …

Wij zijn blij dat Irene dit verschrikkelijke ongeval heeft overleefd. Zij heeft nog een langere tijd herstel voor de boeg maar is inmiddels weer enigszins mobiel. 

Ook zijn we blij dat onze Dogtags in dit geval ook daadwerkelijk het leven van Irene heeft kunnen redden. Het is goed om te weten dat hulpverleners daadwerkelijk kijken welke (medische) informatie een slachtoffer bij zich draagt. Een Dogtag is hierin goed zichtbaar en zal snel worden opgemerkt.

Irene, bedankt dat je dit wilde delen en we wensen jou veel sterkte toe in het herstel.

Dogtag Bestellen