Veel gestelde vragen2018-09-15T20:03:29+02:00

Dé nummer 1 in Dogtags

Té gek persoonlijk cadeau

100% tevredenheidgarantie

Gratis & snelle verzending

Wat zijn silencers?2018-08-26T13:20:40+02:00

Een veel gehoorde vraag, en begrijpelijk. Letterlijk vertaald is een silencer een geluiddemper. Bedacht om te voorkomen dat de dogtags tegen elkaar aan ‘rammelen’. 

Vandaag de dag word de silencer gebruikt als ‘styling’ van de dogtag.

Met maar liefst 23 kleuren, vast in het assortiment stel je bij dogtag.nl altijd een dogtag naar eigen smaak samen. Bovendien kun je de silencers los bestellen, zodat je ook in kleur kunt variëren. 

Direct jouw dogtag samenstellen? Ga direct naar de webshop.

Wat is een dogtag?2018-08-26T13:12:44+02:00

Één product, vele namen. Dat is bij een dogtag zeker van toepassing. Van oorsprong is een dogtag een militair naamplaatje dat in het leger word gebruikt. Al vele jaren is het gebruik van Dogtags niet meer beperkt tot militairen. 

Onze roestvrij stalen (RVS) Dogtag word gebruikt voor vele doeleinden. Hieronder een greep uit de meest voorkomende toepassingen:

 • Identiteitsplaatjes, met uw persoonlijke gegevens
 • Voor uw kinderen; op vakantie / naar pretpark
 • Voor uw huisdieren
 • Medische gegevens; bloedgroep, diabetes, hartpatiënt, geen penicilline,..
 • Kofferlabel
 • Sleutelhanger
 • Evenement
 • Als sieraad
 • Labelen van uitrusting
 • Sport; skiën, bergbeklimmen, duiken
 • Militaire identificatie
 • Scouts / schoolkamp
 • Als cadeau

Waar ga jij je Dogtag voor gebruiken? Bestel hem hier.

Is de dogtag veilig voor mijn kind?2018-08-26T13:43:43+02:00

Als een van de grootste leveranciers van Nederland vinden wij dat ieder kind, veilig een dogtag moet kunnen dragen. Of het nu gaat om leuk ‘fashion detail’ of om een ‘SOS plaatje’ voor een dagje uit of mee op kamp. De veiligheid van elk kind staat bij ons voorop. 

Standaard worden de originele Amerikaanse dogtags geleverd met een ‘militaire’ ballchain connector. Hoewel is bedacht dat deze zou moeten breken bij overspanning zouden we dit niet graag om onze eigen nek demonstreren. Een kind met deze kettingsluiting laten rondlopen lijkt ons dan ook geen goed idee.

Daarom levert dogtag.nl, als een van de weinige dogtag leveranciers de kidsafe veiligheidssluiting. Deze sluiting is gemaakt van aluminium en heeft bovendien een breekpunt dat vele malen lager ligt als de originele amerikaanse dogtag sluiting. Wanneer er onverhoopt een te hoge spanning op de ketting komt te staan zal de veiligheidssluiting openspringen of breken. 

Getest op diverse ‘overspanningen’

Als het gaat om veiligheid vertrouwen wij niet graag op goed klinkende theorieën. Daarom hebben we bij dogtag.nl de veiligheidssluiting aan diverse grondige tests onderworpen. En we zijn erg enthousiast over het resultaat. Gelukkig maar, want met tests op notabene onze eigen kinderen hadden we niet graag een ander resultaat gezien. 

We zullen binnenkort een aantal video’s opnemen en plaatsen welke de veiligheid van onze sluitingen aantonen. 

Belangrijk:

Het is verstandig om altijd te controleren of de ketting van uw kind de kidsafe veiligheidssluiting bevat. Wanneer er op de ‘rug’ van de sluiting de letters ‘USA’ staan is de ketting NIET geschikt voor kinderen. Wanneer de sluiting geen tekst bevat betreft het normaal gezien de kidsafe veiligheidssluiting.

Wij raden u aan om de connecter, voor eerste gebruik altijd te testen. Al is het maar voor uw eigen gemoedsrust. De kidsafe veiligheidssluiting zal direct openbuigen wanneer u met een vlotte beweging de ketting openrukt. Vervolgens kunt u de sluiting weer gemakkelijk met 2 vingers terugbuigen om de balketting heen.

Het voelt wat raar om een stevige ketting van de nek van uw kind af te trekken. Toch zou dit met de kidsafe ketting zonder pijn moeten gaan. Uiteraard, zonder aankondiging zal het wel een schrikreactie geven bij uw kind. 

Kidsafe connector kapot? Bestel een voordelige (reserve) set in onze webshop.

Dogtag modellen
Dogtag Veilige Sluiting